Atria zoekt scripties voor Johanna Naberprijs

In oktober 2023 wordt voor de 21ste keer de Johanna W.A. Naberprijs uitgereikt voor de beste afstudeerscriptie (Masterniveau) op het gebied van vrouwen-/gendergeschiedenis. Deze prijs wordt uitgeloofd door Atria en de Vereniging voor Gendergeschiedenis (VVG) met als doel het onderzoek op het gebied van vrouwen-/gendergeschiedenis te bevorderen. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Maand van de Geschiedenis in oktober.

Heb jij een scriptie geschreven over vrouwen- en/of gendergeschiedenis? Dan roepen Atria en de VVG je op mee te dingen naar deze prijs waar je € 500 mee kunt verdienen. En de eer natuurlijk!

Beeld: portret van Johanna W.A. Naber, ca 1924, Atelier Prinses, publiek domein (Collectie IAV-Atria)

De prijs is vernoemd naar Johanna Wilhelmina Antoinette Naber (1859-1941), schrijfster van talrijke historische studies en één van de oprichters van het Internationaal Archief voor de Vrouwenbeweging (nu Atria) in 1935.

De sluitingsdatum voor inzending van je scriptie met ingevuld deelnameformulier is 1 juli 2023.

Share:FacebookX