VACATURE | BHIC fellowships (in Dutch)

Ben je kort geleden afgestudeerd en geïnteresseerd in lhbtq+ geschiedenis? En wil je heel graag onderzoek gaan doen naar de lhbtqi+- (queer)geschiedenis in Brabant? Er worden fellowships aangeboden bij BHIC waar je je eigen voorstel kan aanbieden.

Een BHIC fellowship biedt jou de kans om tegen een vergoeding voor de duur van maximaal vijf maanden onderzoek te doen in hun collectie, relevante werkervaring op te doen, een netwerk op te bouwen en zo je positie op de arbeidsmarkt te versterken. Bovendien schrijf je mee aan de Brabantse geschiedenis!

Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) stelt jaarlijks vier beurzen van maximaal 5500 euro beschikbaar voor onderzoek naar het verleden van de provincie Noord-Brabant, dat in belangrijke mate leunt op de archieven en collecties van het BHIC.

De fellowships staan open voor jonge enthousiaste onderzoekers, die niet langer dan drie jaar geleden zijn afgestudeerd (bachelor of master). Het fellowship-programma is bedoeld om hun positie op de arbeidsmarkt te versterken, om onderzoek naar het Brabantse verleden te stimuleren en om de werelden van geschiedbeoefening, wetenschap en erfgoed te verbinden en te versterken.

Jaarlijks neemt het BHIC twee maal twee fellows aan. De eerste twee starten in maart, de andere twee in september. De fellowships duren maximaal vijf maanden: ronde 1 bestrijkt de periode maart t/m juli, ronde 2 de periode september t/m januari. Fellows zullen naar verwachting gemiddeld twee dagen per week aan het onderzoek werken (dit gaat in overleg).

Op 1 september 2024 begint de volgende ronde van het BHIC fellowship-programma. Interesse? Ga naar de website van het BHIC.

De deadline is 15 juni 2024.

Share:FacebookX