Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Debat in de Stad: LHBTQIA+ en Geloof (in Dutch)

17 December 2019 | 20:00 - 22:00

Wat zijn de verhalen van gelovigen die met hun seksualiteit hebben geworsteld en hoe bewegen zij zich binnen hun gezin of in de kerk? Waar kun je terecht als biseksuele christen en ben je als transgender nog welkom in de moskee?

Dit zijn vragen die studenten van Culturele Maatschappelijke Vorming en Social Work in Amsterdam bezig hield en hen inspireerde tot het organiseren van de grootste editie van Debat in de Stad tot nu toe. 17 december wordt deze debatavond gehouden in Pakhuis de Zwijger met als thema: LHBTQIA+ en geloof.

Het bijzondere van Debat in de Stad is dat het een programma is dat wordt ontwikkeld door studenten van de opleidingen CMV en Social Work op basis van een maatschappelijk thema. Deze groep bestaat uit diverse studenten, met verschillende achtergronden als religie en seksualiteit. Gedurende een periode van ongeveer 8 weken komen zij naast hun studie samen om tot het eindevenement te komen. In dit programma maken de studenten kennis met maatschappelijke thema’s en dragen daarbij zij zelf thema’s en bronnen aan. De studenten zijn actief betrokken bij de vormgeving waarin creativiteit, persoonlijke ervaring, affiniteit en professionele ontwikkeling centraal staan. De studenten creëren dit evenement echt met elkaar en zijn verantwoordelijk van A-Z, van het bedenken van een thema tot de programmering en de PR van het evenement.

LHBTQIA+ en geloof

Wanneer er gesproken wordt over homofobie en discriminatie richting de LBHTQIA+ gemeenschap, wordt religie vaak genoemd als een van de grootste oorzaken van deze problemen. Wij zoomen in op hoe het is om zowel gelovig te zijn als onderdeel van de LHBTQIA+ community. Deze intersectionaliteit staat centraal in de eerste editie van Debat in de Stad van dit jaar, waarbij wij onderzoeken hoe er in verschillende religies wordt gedacht over homoseksualiteit, gender- identiteiten en genderrollen. Wat staat er in heilige geschriften over homoseksualiteit en welke stereotypen bestaan er over LHBTQIA+ mensen en gelovigen? Staan deze altijd recht tegenover elkaar? Dit zijn een aantal voorbeelden van vragen die wij zullen behandelen door middel van een panel met zowel experts als ervaringsdeskundigen op dit gebied. Ook zullen wij studenten aan het woord laten. De sprekers en het verdere programma zijn te vinden op de website.

Entree is gratis, maar wel reserveren

Details

Date:
17 December 2019
Time:
20:00 - 22:00
Website:
https://dezwijger.nl/programma/lhbtqi-en-geloof

Organiser

SeSi
View Organiser Website

Venue

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
Amsterdam, 1019 HC Netherlands
+ Google Map
View Venue Website