Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Symposium Diversiteit (in Dutch)

6 February 2020 | 13:30 - 19:00

Naar aanleiding van het verschijnen van het boek Diversiteit organiseert Onderzoekcentrum Onderneming & Recht op donderdag 6 februari 2020 een symposium dat plaatsvindt bij Loyens & Loeff te Amsterdam.

Diversiteit raakt ons allemaal. Het gaat om (non)discriminatie, duurzaamheid, gelijkheid en verscheidenheid. Tegelijkertijd zijn daar inclusiviteit of inclusie: ‘je thuis voelen op het feestje waarvoor je bent uitgenodigd’. Iedereen in het bedrijfsleven en daarbuiten heeft het over diversiteit, maar wat houdt het precies in? Hoe bereiken we diversiteit en welke aspecten spelen een rol?

Het is hoog tijd voor antwoorden. En dus voor een multidisciplinaire terreinverkenning. Diversiteit is immers veel meer dan een juridisch begrip. Daarom is er op donderdag 6 februari 2020 een OO&R-symposium over Diversiteit met sprekers uit diverse (wetenschappelijke) hoeken. Het symposium vindt plaats bij OO&R-partner Loyens & Loeff Amsterdam. De leiding van het symposium is in handen van prof. mr. Claartje Bulten.

Tijdens het symposium is de presentatie van het boek Diversiteit. Dit boek verschijnt als deel 161 in de Serie vanwege het Van der Heijden Instituut. De aanleiding voor het boek is het vervallen van de wettelijke streefcijferbepaling per 31 december 2019 en de discussie over de invoering van een wettelijk quotum. Maar het boek is veel meer. Het bevat twintig bijdragen van hoogleraren en andere experts uit de diverse betrokken wetenschappelijke disciplines.

Details

Date:
6 February 2020
Time:
13:30 - 19:00
Website:
https://www.ru.nl/rechten/oor/evenementen/inschrijfpagina-oo-symposium-diversiteit/

Organiser

OO&R en Loyens & Loeff

Venue

Loyens & Loeff
Fred. Roeskestraat 100
Amsterdam, 1076 ED
+ Google Map