Vacancy for internship @Verwey-Jonker Instituut (in Dutch) – Twee stageplaatsen: Onderzoek discriminatie van homoseksuele mannen en lesbische vrouwen periode 1945-1971 bij lokale en Rijksoverheid

Voor een historisch onderzoek naar discriminatie van homoseksuele mannen en lesbische vrouwen die bij de lokale of rijksoverheid wilden werken/werkten in de periode 1945-1971, zoekt het Verwey-Jonker Instituut twee stagiairs. De stagewerkzaamheden bestaan uit het onder begeleiding doen van:

• Onderzoek in de archieven van gemeenten en departementen;
• Het bijhouden van ervaringen die via een postbus op het Verwey-Jonker Instituut zullen binnenkomen;
• Het uitwerken en analyseren van interviews met ervaringsdeskundigen;
• Het organiseren van focusgroepen en expertmeetings ;

Studeer je geschiedenis of sociale wetenschappen en heb je een belangstelling voor de na-oorlogse periode? Zit je in je masterfase en ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van homoseksualiteit en/of personeelszaken? Stuur dan een motivatiebrief met CV naar RLimpens@verwey-jonker.nl.

We zijn op zoek naar een student die graag werkt in teamverband, en die makkelijk en zorgvuldig communiceert met medeonderzoekers, organisaties en eventueel gedupeerde ouderen.

Er zijn binnen de stage mogelijkheden om een eigen masterscriptie te schrijven onder begeleiding van prof dr. Jan Willem Duyvendak of prof. dr. Geertje Mak, beiden verbonden aan de UvA. Nadere informatie over de stage is in te winnen bij: Dr. Marian van der Klein: MvanderKlein@verwey-jonker.nl 030- 2303239 (Verwey-Jonker Instituut).

Share:FacebookX
Join the discussion