Register for the Johanna W.A. Naberprijs 2021 (in Dutch)

In 2021 wordt voor de 19de maal de Johanna W.A. Naberprijs uitgereikt voor de beste afstudeerscriptie (Master niveau, doctoraal scriptie of licentieverhandeling) op het gebied van vrouwen-/gendergeschiedenis.

De prijs wordt uitgeloofd door Atria en de Vereniging voor Gendergeschiedenis (VVG). Bij de beoordeling van de scripties staan onder andere originaliteit en vernieuwing centraal: wat voegt de scriptie toe aan al bestaande literatuur? De winnaar ontvangt een bedrag van 500 euro, en krijgt de gelegenheid om een artikel te schrijven voor het tijdschrift Historica.

Meedoen?

Je hoeft geen geschiedkundige zijn om mee te dingen. Iedereen die aan een Nederlandse of Vlaamse universiteit of hogeschool een afstudeerscriptie op het gebied van vrouwen- en/of gendergeschiedenis heeft geschreven, komt in aanmerking. Je scriptie moet zijn afgerond tussen 1 december 2019 en 1 december 2020.

Informatie en aanmelden

De uiterste inzenddatum is 1 juni 2021. Een deelnameformulier en het reglement kun je opvragen bij Atria/Johanna W.A. Naberprijs 2020, Vijzelstraat 20, 1017 HK Amsterdam, of downloaden op de website van Atria.

De prijs wordt uitgereikt tijdens de Historicidagen, die eind augustus 2021 plaatsvinden in Rotterdam.

Johanna W.A. Naber

De prijs is vernoemd naar Johanna Wilhelmina Antoinette Naber (1859-1941), schrijfster van talrijke historische studies en in 1935 één van de oprichtsters van het Internationaal Archief voor de Vrouwenbeweging, waaruit Atria is voortgekomen.

Share:FacebookX