Oproep voor abstracts: 2e Congres lgbti-onderzoek in de lage landen

Op 10 oktober vindt in Amsterdam de tweede editie plaats van het Vlaams-Nederlands netwerk lgbti-onderzoek. Het congres beoogt een interdisciplinaire uitwisseling. Het doel van het congres is onderzoekers en andere belangstellenden op de hoogte te houden van actueel lgbti-onderzoek in Nederland en Vlaanderen.

Onderzoekers worden uitgenodigd om lopend onderzoek of reflecties op lgbti-onderzoek te presenteren. Abstracts kunnen worden ingediend voor presentaties van huidig onderzoek, panelsessies rondom thematische, methodologische of theoretische vraagstukken of interactieve sessies waarin een specifiek onderwerp of kwestie actief plenair in een sessie wordt besproken (bv publiceren, meten, bereiken doelgroepen, beleidsagenda).

Keynote speakers

Prof. dr. Ilan Meyer is werkzaam aan het Williams Institute (University of California in Los Angeles; UCLA) en werkte hiervoor aan de Columbia University in New York. Meyer is de grondlegger van het seksueel minderheidsstress model dat veel gebruikt wordt als verklaring om de verschillen in psychische gezondheid tussen homoseksuele en heteroseksuele individuen te verklaren. Hij is de hoofdonderzoeker van de “Generation” studie waarover zijn presentatie tijdens deze dag onder andere zal gaan.

Prof. dr. Theo Sandfort (Columbia University in New York) was voorzitter van de toenmalige afdeling homostudies aan de Universiteit van Utrecht en van het onderzoeksprogramma “Diversiteit, levensstijl en gezondheid” van het Nederlands Instituut voor Sociaal Seksuologisch Onderzoek (het huidige Rutgers). Ook was hij voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Seksuologie en van de International Academy of Sex Reseach. Sandfort doet zowel onderzoek in de Verenigde Staten en verschillende Afrikaans landen naar onder andere mannen die seks hebben met mannen. In zijn presentatie zal hij hier nader op ingaan en ook de link leggen met Nederland.

Indienen abstracts en registratie

We nodigen onderzoekers en masterstudenten uit om een bijdrage (max. 250 woorden) in te dienen voor

a) individuele presentatie;
b) panelsessie met panel-abstract en abstract per panellid;
c) interactieve sessie.

De deadline voor abstracts is 7 september via CongresLGBTI2018@rutgers.nl

Vermeld a.u.b. de type bijdrage, alle namen en affiliaties. Abstracts worden beoordeeld door de wetenschappelijke commissie bestaande uit prof. dr. Henny Bos, dr. Myrte Dierckx, dr. Jantine van Lisdonk, Mauro Kerkchof, prof. dr. Alexis Deweale, dr. Laura Baams en Gabriël van Beusekom.

Registratie voor deelname zal plaatsvinden van 15 september tot en met 28 september, eveneens via CongresLGBTI2018@rutgers.nl. Er is een beperkt aan plaatsen beschikbaar.

Praktisch

Deelname kost € 35,00 en is open voor niet-onderzoekers. Masterstudenten betalen € 15,00. Deelname is inclusief koffie/thee, lunch, drankjes en congresmateriaal. Een beperkt aantal masterstudenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) kan gratis deelnemen. Masterstudenten van UvA worden verzocht bij registratie-aanvraag het studentnummer te vermelden.

The keynote presentation of Ilan Meyer will be in English. Abstracts can be submitted in English and contributions in English are welcome.

 

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door de Universiteit van Amsterdam en Rutgers

Share:FacebookX
Join the discussion