Tekst toespraak Agnes Andeweg over digitalisering tijdschriften bij IHLIA

In de maanden juli en augustus 2018 zijn vier periodieken die zijn opgenomen in het archief van IHLIA met subsidie van Fonds Wetenschappelijk Onderzoek Seksualiteit (FWOS) gedigitaliseerd.

In de randprogrammering van de IHLIA-tentoonstelling With Pride over 40 jaar lhbti-strijd in Nederland werd een bijeenkomst georganiseerd waarbij de gedigitaliseerde tijdschriften werden gepresenteerd. Oud-redacteuren van Diva, Homologie en Sek waren uitgenodigd om te vertellen over hun tijd bij de tijdschriften.

Ook Agnes Andeweg was hierbij aanwezig. Zij is universitair docent Literatuurwetenschap University College Utrecht en hield een toespraak over literatuur en de Nederlandse homo/lesbische beweging en het belang van digitalisering. De tekst van de lezing is in zijn geheel te lezen.

Momenteel is het nog niet mogelijk om deze gedigitaliseerde tijdschriften online te bekijken, er wordt aan gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Wel is het mogelijk om ze ter plekke bij de IHLIA-informatiebalie te raadplegen.

 

Share:FacebookX
Join the discussion